Artykuły i poradniki Suszone Owoce:
Dlaczego warto kupować eko żywność
prasowa
Kilka słów:
Od wielu lat dbanie o zdrowie jest powszechnie promowane, coraz większa jest też świadomość społeczeństwa na temat odpowiedniej diety i aktywności fizycznej. Coraz więcej mówi się o tym, że na jedzeniu oszczędzać nie warto, ponieważ wybieranie słabej jakości produktów odbić się może w przyszłości problemami ze zdrowiem i drogimi lekami.
Apteka w grzybowym kapeluszu
M-S-M
Kilka słów:
Kurki mają więcej beta karotenu niż np. marchewka, boczniaki wykazują silne działanie przeciwmiażdżycowe, a pieczarki mogą chronić przed depresją. Grzyby nie tylko są smaczne, ale i zdrowe. W lesie zbierajmy jednak tylko te, które dobrze znamy - mówi dr hab. Bożena Muszyńska.
Cały naród suszy jabłka
M-S-M
Kilka słów:
Sezon na polskie jabłka w pełni. Mnogość gatunków dostępnych w sklepach czy na straganach sprawia, że nie ma lepszej pory roku na suszenie tych owoców. Przygotowanie zdrowych, jabłkowych chipsów ułatwią i przyspieszą suszarki do grzybów, owoców i warzyw firmy MPM.
Do szkoły marsz! Czyli wszystko co na temat odżywiania dzieci w wieku szkolnym każdy rodzic wiedzieć powinien
M-S-M
Kilka słów:
Kampania „5 porcji warzyw, owoców lub soku” radzi rodzicom!
Jak podjadać z głową? PORADNIK
M-S-M
Kilka słów:
Podstawą zdrowego odżywiania jest spożywanie pięciu posiłków w regularnych, najlepiej trzygodzinnych odstępach czasu: trzy główne posiłki, a pomiędzy nimi dwie przekąski. Tym sposobem nie dajemy powodów naszemu organizmowi do gromadzenia nadmiernych zapasów energii na wydłużające się przerwy między posiłkami. Z drugiej strony nie dopuszczamy do gwałtownych wahań cukru w naszym organizmie, powodujących uczucie znużenia i dekoncentracji.
Strona: 1